Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и

...
 Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и
Коментари Харесай

Ф. Могерини: Кризата във Венецуела трябва да се реши мирно и демократично

 Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и сигурността Федерика Могерини акцентира смисъла на интернационалното съдействие за отбягване на безпорядък във Венецуела и реализиране на спокойно решение на рецесията в тази страна.  " Политическо, спокойно и демократично решение " посредством образуване на нови избори " - това е единственият вероятен излаз, в случай че желаеме да се избегнат повече премеждия и безреден и рисков развой ", сподели Могерини на среща на европейско-латиноамериканската контактна група за Венецуела в Монтевидео.
Могерини заяви, че е уведомила Организация на обединените нации, непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, Ватикана, няколко страни от района и други интернационалните играчи за основаването на групата и ще продължи тези контакти.

" Смятаме, че една интернационална самодейност е значима за подкрепяне на един кротичък и либерален излаз от рецесията. За тази цел един общ и координиран метод от районни и интернационалните артисти е от решаващо значение ", добави тя.

" Целта на тази контактна група не е да постанова процеси и решения на венецуелците. Ясно е, че решението на тази рецесия би трябвало да пристигна от венецуелците ", сподели Могерини.

По думите ѝ участниците в контактната група не се готвят да провеждат директни договаряния сред страните по спора във Венецуела.

" Може да имаме разнообразни отзиви за аргументите за рецесията. Целта ни обаче е една - да допринесем за нейното спокойно и политическо решение ", съобщи Могерини.

/БТА/
По публикацията работиха: Аспарух Илиев, автор Екип на Investor.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР